Grillning är både en konst och en vetenskap, konst för att du måste få köttet eller fisken att se frestande ut varje gång och en vetenskapen eftersom grillningen måste vara exakt med rätt temperatur och kontrollerad värme i grillen. En riktigt Grillmästare är någon som behärskar vetenskapen att grilla perfekt och konsten att få till rätt uppläggning.

Här följer några tips på hur man använder Kamado SUMO på rätt sätt. En Kamado Sumo är en keramisk grill som både är en kolgrill och en rökgrill. Standard utrustning innefattar bland annat ett flexibelt grillgaller med halvmåneformade värmesköldar, stativ med hjul i rostfritt, termometer på locket, bottenventil i rostfritt stål med skyddssköld mot gnistor. Du kan välja en modell enligt dina behov – en mindre Kamado Sumo Mini för mindre fester eller en Kamado SUMO Maxi för tio personer eller mer.

Använda Kamado SUMO som en rökgrill.

Den senaste trenden inom grillning som har fångat många grillmästare från hela världen är att röka på grillen. En keramisk grill är utmärkt för detta ändamål och för amerikaner är rökning och grillning en naturlig kombination. Rökningen adderar fler dimensioner med smak och gör ditt kött mört och saftigt.

Rökning kräver att grillprocessen är”low and slow”, och en Kamado SUMO är designad för att ge den stabilitet som krävs. En keramiska Kamado SUMO kolgrill kan utan problem användas i mer än 8 till 10 timmar i sträck, och om premiumkol används, kan processen lätt förlängas till 20 timmar för ett riktigt långkok.

Här är en stegvis guide för att använda den bästa Kamado grillen för rökning.

Först, tänd upp din Kamado Sumo och vänta sedan en stund för att kolen ska få en fin glöd och bli varm innan du lägger på träbiten eller rökflisen. Ställ in luftventilerna på din Kamado SUMO kolgrill så att den interna temperaturen hålls på runt 120 grader.

Köttet absorberar mest rök i början när köttet fortfarande är kallt, efter ca en och en halv timme när köttet är varmt, tar köttet inte in någon mer rök. Så var noggrann med att använda denna första timmen till att röka och övervaka så att temperaturen ligger rätt för att få den perfekta rökiga smaken. Detta är anledningen till att träflis eller träbitar endast används i början av grillningen. Formen och keramiken ien Kamado SUMO rökgrill gör att hög fuktighet stannar kvar inuti grillen,

vilket leder till en underbar smak av rökt kött.

Det fungerar bra att använda träflis men för att röka kött under lång tid, använd större bitar av trä istället för träflis.

God matlagning och grillning!