Typiskt för en kamadogrill är att de är tillverkade i ett keramiskt material, vilket ger grillen en optimal isolering och effektivitet. Förmågan att kunna hålla både mycket höga och mycket låga temperaturer gör dessa grillar perfekta att grilla och röka i.

Fördelarna med en keramisk grill är att man får ett saftigare kött.Den isolerande keramiken gör att man inte behöver ha ett högtluftflöde genom grillen. Keramikgrillar får råvarorna att behålla sinnaturliga fuktighet vilket höjer smakupplevelsen. Den andra storafördelen är att det går att hålla en låg (från ca 100 grader) ochstabil temperatur länge eftersom den har en stor massa.En grill från Kamado SUMO är i princip självrengörande. Högstakvalité i keramikbränning och övriga detaljer gör att de passarextra bra till det skandinaviska klimatet. Tack vare den gedignakeramikkonstruktionen isoleras värmen vilket gör att man med enliten mängd kol kan grilla länge. Dessutom är det enklare att få ettbättre resultat på det man grillar tack vare kamadogrillarnas jämnavärmefördelning.

Denna typ av grill kan användas till många olika sätt att tillagamaten. Rätt tillbehör gör det enkelt att grilla indirekt men ävendirekt för att få den goda grillsmaken. Om du vill göra pulled porkeller baka bröd (som kräver jämn värme) är kamadogrillen ett braval eftersom temperaturen enkelt kan regleras via lufttillförseln. Detgår att göra allt från saftiga köttbitar till smakrika brödlimpor.En Kamado grill kan dessutom användas året runt, även i det kallaskandinaviska klimatet.

Moderna Kamado grillar görs numera av en mängd olika materialsom värmebeständig keramik och andra eldfasta material,traditionell terrakotta, och en blandning av Portlandcement ochkrossad lavasten. Kamadons ytbehandling kan också variera frånhögblank keramisk glasyr, färg, eller keramiska plattor. Modernkeramik och brandsäkra material skyddar grillen från sprickbildningsom tidigare kunde vara vanligt. Förutom det yttre skalet i keramikfinns det också en keramisk eller rostfri behållare för träkol inutienheten. Det finns en öppning i den undre delen av kamadon förtilluft, och en reglerbar frånluftsventil i toppen av locket.Temperaturen regleras genom att justera dessa två ventiler. Somtillagningsytor för maten används ett eller flera galler upphängdaöver elden.

2019 introducerar Kamado SUMO en ny modell – Kamado SUMOJR! Vår nya JR kompletterar resten av familjemedlemmarnaperfekt. Med ett grillgaller på 34cm och en stor firebox till kolet ärden storleksmässigt en bit större än SUMO Mini. Som tillbehör finnsbl.a. pizzasten och värmedeflektor för att köra low and slowbarbecue. En perfekt liten kolgrill som är kapabel att fungera somrök för tillaga en riktig texas barbecue, eller som en pizzaugn somklarar riktigt hög värme med ett helt annat resultat än i en klotgrill.

Givetvis finns våra storsäljare Kamado SUMO Mini, SUMO Midi ochSUMO Maxi kvar i sortimentet:

Kamado SUMO Mini Vår mest kompakta modell,rekommenderas för dig med en “outdoor lifestyle”. Perfekt förresan, utflykten eller för användning på terrassen.

Kamado SUMO Midi Vår mest populära modell, utformad attklara av grillkvällar för upp till 10 personer. Ett utmärkt val förgrillentusiasten som vill ha en kvalitetsgrill på verandan, uteplatseneller sommarstugan.

KAMADO SUMO MAXIVår största modell, perfekt för den riktigagrillmästaren. Utformad för att klara allt från den sedvanligafredagsgrillningen till större fest med grupper på 10 personer ellerfler. Denna grill rekommenderas för den som inte nöjer sig mednågot annat än det bästa.