Som Sveriges främsta grillag spenderar team Smoking Aces BBQ helgerna på olika grill och BBQ tävlingar runt om i Europa. För Martin Nordh och Jesper Ginsthammar är grillning mer än bara ett intresse. – Målet är att ta oss till tävlingen ”The Jack” i USA. Dit kommer bara de bästa lagen och man kan bara delta om man blivit inbjuden, säger Martin. Smoking Aces, som använder Kamado SUMO grillar, tävlar i grenen Kansas City Barbecue Society (KCBS) som består av fyra tillagningsmoment: bringa, kyckling, fläsk och revben. Förra året lyckades dom riktigt bra och i år är målsättningen ännu högre satt. En Kamado SUMO är perfekt för att lyckas med tillagningsmomenten som krävs. Hemligheten med en Kamado är att den tjocka keramiken gör att man enkelt kan kontrollera processen inuti grillen och att den bevarar mörheten i maten då den fungerar som en isolerande ugn. Vill man röka maten så är det bara att lägga några träbitar direkt på kolet, inga vattenbad eller andra avancerade knep behövs. Men trots att tävlingarna handlar om att få till det perfekta köttet är killarna stora fans av att grilla vegetariskt. Det är ofta vi lägger lite grönt på SUMO grillen, men det är lite av en konst att hitta de rätta grönsakerna. Vissa faller bara isär vid kontakt med värme medan andra får en helt annan smak vid grillningen. -Det vegetariska köket är spännande och i en SUMO kan man dessutom baka eller röka grönsakerna vilket skapar oändligt med möjligheter.