fbpx

Den årliga Grillmässan gick av stapeln i Galärparken på Kungliga Djurgården i Stockholm. Kamado SUMO var huvudpartner för årets evenemang där höjdpunkten var en burgarduell mellan Johan Jureskog och Adam Biderman. Adam driver det legendariska Burger Company i New Orleans och var en av Johans utmanare i Världens bästa burgare.

Johan Jureskog körde en av sina klassiker, cheeseburgare med mayo, picklad gurka och mycket rostad lök. Enkelt och smakrikt.

Adam utmanade med sin ”Nola Fire Burger” med pimento cheese, fried green tomatoes och chipotle mayo…. Southern bbq style.

VIP gästerna och övriga åskådare följde med spänning duellen där Frida Nordstrand guidade alla igenom stjärnkockarnas burgarduell. Två Kamado SUMO Maxi kördes upp på hög temperatur för att få till riktigt saftiga härliga burgare med härlig yta och fantastisk smak. När juryn hade sagt sitt efter en delikat avsmakning var resultatet entydigt. Sveriges Grillmästare no.1 visade vem som är herre på täppan och tog hem årets burgarduell med 5-0…. Game Set and Match.

Just nu går det bra att testa både Johans klassiker och ett gästspel av Adam Bidermans ”Nola Fire Burger” på Jureskogs.

Under helgen var även vår egen grillmästare Robin Edsmyr på plats och höll mycket uppskattade smash burger classes, där han delade med sig av sina bästa tips för att göra en riktigt lyckad smash burger. Hemligheten handlar till stor del om att få upp en hög temperatur i din Kamado SUMO, där keramikens egenskaper gör att värmen stannar kvar i grillen och med en gjutjärnsplatta är det enkelt att få till den där perfekta burgaren som man alltid längtar efter. Sen är det upp till dig själv att hitta dina favoriter att lägga på, en riktigt bra ostskiva, amerikans senap, picklad lök eller gurka och din egen favoritmayo.