fbpx

TEMPERATUR

Hitta rätta temperaturen för det perfekta köttet

TEMPERATURGUIDEN

Rätt innertemperatur är A och O för ett bra resultat på kött, fisk och kyckling. För kyckling och fläsk är det viktigt att veta när köttet är ordentligt genomstekt. Här hittar du en lista på innertemperaturer för olika köttdetaljer, grilltips och råd för godare och mörare kött. Olika detaljer tar olika lång tid, och ofta varierar även storleken på köttbiten. Därför är innertemperaturen ett bra mått på när köttet är klart. Stick in en digital termometer i mitten av den tjockaste delen. Om köttet har ben sticker du in termometern i mitten av den tjockaste delen, intill benet. Nedan finns detaljerade listor på innertemperaturer för olika köttdetaljer och allmänna temperaturer för blodigt, medium och välstekt kött.

Det viktigaste när du tillagar kött är att du håller koll på stekgraderna.

Medium rare betyder att köttet är rosastekt med en röd kärna.
Medium betyder att köttet är helt rosastekt.
Well done betyder att köttet är helt genomstekt.

NÖT

  • Blue Rare 43-46˚C
  • Rare 48-50˚C
  • Medium Rare 51-54˚C
  • Medium 55-58˚C
  • Medium Well 60-65˚C
  • Well Done 67˚C+

GRIS

  • Medium 58-60˚C
  • Medium Well 65-68˚C
  • Well 72-75˚C

FÅGEL

  • Helgrillad kyckling och kalkon 82˚C
  • Kycklingben, lår och vingar 82˚C
  • Kycklingfile & bröst 72˚C

FISK

  • Lax 48˚C
  • Torsk 45˚C
  • Hälleflundra 48˚C
  • Makrill 50˚C
  • Tonfisk 46˚C
  • Aborre 50˚C

LAMM

  • Lammfilé 58˚C
  • Entrecôte 60˚C
  • Lammracks 58˚C

GRÖNSAKER

  • Potatis 96°C
  • Rödbetor 95°C
  • Morötter 93°C
  • Jordärtskocka 90°C
  • Blomkål 87°C
  • Sparris 75°C

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA!

#KAMADOSUMO

      

KONTAKT

KUNDTJÄNST

E-mail: info@kamadosumo.se

Tel: 08 38 58 58

WEBBUTIK

VÅRA GRILLAR

TILLBEHÖR

OM OSS

VILLKOR & GARANTI

NYHETSBREV

SKRIV DIN E-MAIL HÄR: