KAMADOGRILLAR

Köp en kolgrill utöver det vanliga

UPPLEV KERAMISKA GRILLAR FRÅN KAMADO SUMO

Upplev skillnaden med Kamado Sumos toppklassiga keramiska grillar, en kolgrill speciellt designade för att ta din grillning till nästa nivå. Våra kamadogrillar är multifunktionella grillar med obegränsade möjligheter, där du kan röka, grilla, rosta eller baka – du bestämmer! Tack vare den keramiska kontstruktionen behåller du en optimal värmeisolering, vilket bibehåller råvarornas saftighet och smak.

Med Kamado Sumos keramiska grillar erbjuds du många olika sätt att tillaga din mat på. Ett rikligt utbud av grilltillbehör ger dig friheten att prova på en mängd olika maträtter och tillagningsmetoder. Oavsett om du är sugen på en saftig köttbit, low-and-slow grillning eller en perfekt tillagad pizza, så ger en kamadogrill dig friheten att grilla precis som du vill.

KAMADO SUMO SIGNATURE

Vår serie av Signature kamadogrillar är en Kamado Sumo i en klass för sig med den högsta kvalitetskänslan, detaljer i rostfritt stål, rejäl keramik och de senaste innovationerna. Upptäck kamadon med extra allt!

SIGNATURE PRO

Med sitt eleganta uttryck, klassiska design och detaljer i rostfritt stål är Signature Pro en Kamado Sumo i en klass för sig. Upptäck det kompletta utomhusköket fullt utrustat med de alla funktioner du behöver för att kunna bjuda på storslagna grillmiddagar.

SIGNATURE PRO

 • Sidobord och handtag i rostfritt stål
 • Vikt: 145 kg
 • Höjd: 133 cm
 • Bredd: 133 cm med sidobord,
  67 cm utan sidobord
 • Grillyta: 56 cm 

19.995 kr

SIGNATURE MIDI

En mångsidig och lyxig Kamado för en grillupplevelse utöver det vanliga. Liknande design och samma funktioner som flaggskeppet Signature Pro men i lite mindre och smidigare storlek som med lätthet fixar grillmiddagen till 8-10 personer. 

SIGNATURE MIDI

 • Sidobord och handtag i rostfritt stål
 • Vikt: 95 kg
 • Höjd: 125 cm
 • Bredd: 116 cm med sidobord,
  56 cm utan sidobord
 • Grillyta: 47 cm 

13.995 kr

SIGNATURE JUNIOR

Kamado Sumo Signature Junior är den perfekta storleken för all din matlagning utomhus oavsett om du vill grilla, röka eller baka. Denna kompakta kamado är smidig att ta med till sommarstugan eller för att ta din grillupplevelse till nästa nivå för det mindre sällskapet – vart du än är.

SIGNATURE JUNIOR

 • Handtag och detaljer i rostfritt stål
 • Vikt: 31 kg
 • Höjd: 63 cm
 • Bredd: 57 cm med stativ, 39 cm utan stativ
 • Grillyta: 33 cm

5.495 kr

KAMADO SUMO CLASSIC

Kamado Sumos keramikgrillar kombinerar tusenårig tradition med design och innovation. Denna klassiska modell med trädetaljer av teak och toppventil av robust gjutjärn ger dig obegränsade möjligheter att grilla som en mästare.

KAMADO SUMO MAXI

Vår största Classic Sumo – perfekt för den riktiga grillmästaren som inte nöjer sig med något annat än det bästa. Utformad för att klara allt från den sedvanliga familjegrillningen till större grillfester med 10 personer eller fler. 

SUMO CLASSIC MAXI

 • Sidobord och handtag i teak
 • Vikt: 108 kg
 • Höjd: 123 cm
 • Bredd: 137 cm med sidobord,
  64 cm utan sidobord
 • Grillyta: 56 cm 

14.995 kr

KAMADO SUMO MIDI

Behändig storlek för dig som grillar med familjen eller har grillkvällar för upp till 8-10 personer. Perfekta valet för grillentusiasten som vill ha en snygg kolgrill på verandan, uteplatsen eller i sommarstugan.

SUMO CLASSIC MIDI

 • Sidobord och handtag i teak
 • Vikt: 86 kg
 • Höjd: 121 cm
 • Bredd: 130 cm med sidobord,
  55 cm utan sidobord
 • Grillyta: 47 cm

10.995 kr

Kamado SUMO 15 JR

KAMADO SUMO JUNIOR

En kompakt Sumo med alla de egenskaper som de större modellerna har fast i litet format. Denna Kamado är smidig att ta med till sommarstugan eller för att grilla till det mindre sällskapet vart du än är.

SUMO CLASSIC JUNIOR

 • Handtag i bambu
 • Vikt: 40 kg
 • Höjd: 63 cm
 • Bredd: 41 cm
 • Grillyta: 34 cm

4.495 kr

KAMADO SUMO MINI

En flexibel liten Sumo gjord för den äkta grillälskaren som vägrar att lämna grillen hemma. Bra att ta med på utflykt, använda på balkongen eller som ett perfekt komplement till din stora grill.

SUMO CLASSIC MINI

 • Handtag i bambu
 • Vikt: 27 kg
 • Höjd: 62 cm
 • Bredd: 37 cm
 • Grillyta: 31 cm

3.495 kr

EN KOLGRILL FÖR LIVET

Våra kamadogrillar håller högsta kvalitet och har alla egenskaper som krävs för att användas året runt, även i det tuffaste vinterklimatet. Vår ambition är att sprida kamadogrillens förträfflighet till fler grillmästare genom att erbjuda en genuin kvalitetsgrill med ett stort utbud av tillbehör, livstidsgaranti på keramiken och marknadens bästa service.

Kamado Sumos egenskap av att kombinera kolgrill med isolerande ugn ger dig ett fantastiskt mört kött och utsökta grönsaker som har den riktiga kolgrillseldade smaken.

Du får en fantastiskt mångsidig kolgrill som klarar allt från low-and-slow till reversed sear och härliga stenugnsbakade pizzor. Komponenterna är kvalitetstestade och kommer erbjuda den riktiga grillmästaren glädje i många år framöver.

VARFÖR EN KAMADOGRILL?

Typiskt för en kamadogrill är att de är tillverkade av keramik, vilket ger grillen en optimal isolering och effektivitet. Förmågan att kunna hålla både mycket höga och mycket låga temperaturer gör dessa grillar perfekta att laga all typ av mat i oavsett om du röker eller grillar.

Den isolerande keramiken gör att man inte behöver ha ett högt luftflöde genom grillen och det låter råvarorna behålla sin naturliga fuktighet vilket höjer smakupplevelsen. En annan fördel är den jämna värmefördelningen och att det går att hålla en låg (från ca 100 grader) och stabil temperatur länge även med en liten mängd kol.

Denna typ av grill kan användas till många olika sätt att tillaga maten. Rätt tillbehör gör det enkelt att grilla indirekt men även direkt för att få den goda grillsmaken. Det går att göra allt från saftiga köttbitar till smakrika brödlimpor.

En kamadogrill kan dessutom användas året runt, även i det kalla skandinaviska klimatet.

EN GRILL MED TUSENTALS ÅR AV TRADITION

Kamadogrillning har utövats i tusentals år. Förlagan kommer från Japan och ordet ”kamado” har på japanska samma betydelse som ugn. Det var från början ett sätt att tillaga sin mat med genom en stenbebyggelse och en eldstad. Arkeologer har hittat lerkastruller och spisar använda för matlagning i alla delar av världen. En av de äldsta – mer än 3000 år gammal – lerkrukorna har påträffats i Kina. Vissa hade, precis som en Kamado idag, spjäll och dörrar för bättre värmereglering.

Lerspisar har använts på många olika sätt över hela världen, i Japan användes kamadogrillar vid högtidsceremonier för att ånga ris. Som bränsle användes kol och torra kvistar eller halm och trä. Dessa runda lerkrukor är den moderna kamadogrillens föregångare.

En flyttbar kamado kallas i Japan för ”mushikamado” och upptäcktes av amerikanerna efter andra världskriget. Efter kriget tog dom med ”mushikamados” hem och numera används dom flitigt i USA och resten av världen som en kamado- eller utomhusgrill.

TEKNOLOGI

En modern kamadogrill görs numera genom en mängd olika material som värmebeständig keramik och andra eldfasta material, traditionell terrakotta, och en blandning av Portlandcement och krossad lavasten. Kamadons ytbehandling kan också variera från högblank keramisk glasyr, färg, eller keramiska plattor.

Modern keramik och brandsäkra material skyddar grillen från sprickbildning som tidigare kunde vara vanligt. Förutom det yttre skalet i keramik finns det också en keramisk eller rostfri behållare för träkol inuti enheten. Det finns en öppning i den undre delen av kamadon för tilluft, och en reglerbar frånluftsventil i toppen av locket. Temperaturen regleras genom att justera dessa två ventiler. Som tillagningsytor för maten används ett eller flera galler upphängda över elden.

UPPVÄRMNING

Vanligtvis värms en kamadogrill av grillkol (även om det gjorts försök med gaseldade eller elektriska kamado-liknande modeller). Ett anledning till att använda en keramisk konstruktion är att det inte ska finnas några ämnen som förorenar smaken i den tillagade maten, enligt samma resonemang är träkol det självklara valet för modern Kamado matlagning.

Träkol lämnar inte mycket aska och till skillnad från kolbriketter så innehåller de inte några tillsatser som kan förändra eller snedvrida smaken på maten. Träkol framställs på ett miljömässigt hållbart sätt genom användning av rotskott. Viktigast av allt är att mat som tillagats över kol får en naturlig god arom och smak.

ANVÄNDNING

En kamado är otroligt mångsidig. De kan användas till grillning, stekning och rökning, för pizzabakning och för att grädda bröd och mycket mer. Det är på grund av de värmebevarande egenskaperna hos keramiken som man kan få temperaturer som når upp till 400 ° C. Med en kamadogrill kan man exakt justera luftflödet och temperaturen, mycket likt en vedeldad ugn och man kan baka och steka mat på samma sätt som i en vanlig köksugn.

Kött blir supermört och väldigt saftigt eftersom att vätskan stannar kvar i köttet när det värms upp sakta och stabilt och råvaror som grönsaker absorberar den härliga grillsmaken.

EN KAMADO FÖR LIVET

Kamado Sumo håller högsta kvalitet och har alla egenskaper som krävs för att användas året runt, även i det tuffaste vinterklimatet. Vår ambition är att sprida kamadogrillens förträfflighet till fler grillmästare genom att erbjuda en genuin kvalitetskamado med ett stort utbud av tillbehör, livstidsgaranti på keramiken och marknadens bästa service. Kamado Sumos egenskap av att kombinera kolgrill med isolerande ugn ger dig ett fantastiskt mört kött och utsökta grönsaker som har den riktiga kolgrillseldade smaken.

Du får en fantastiskt mångsidig kolgrill som klarar allt från low-and-slow till reversed sear och härliga stenugnsbakade pizzor. Komponenterna är kvalitetstestade och kommer erbjuda den riktiga grillmästaren glädje i många år framöver.

VARFÖR EN KAMADOGRILL?

Typiskt för en kamadogrill är att de är tillverkade av keramik, vilket ger grillen en optimal isolering och effektivitet. Förmågan att kunna hålla både mycket höga och mycket låga temperaturer gör dessa grillar perfekta att laga all typ av mat i oavsett om du röker eller grillar.

Den isolerande keramiken gör att man inte behöver ha ett högt luftflöde genom grillen och det låter råvarorna behålla sin naturliga fuktighet vilket höjer smakupplevelsen. En annan fördel är den jämna värmefördelningen och att det går att hålla en låg (från ca 100 grader) och stabil temperatur länge även med en liten mängd kol.

Denna typ av grill kan användas till många olika sätt att tillaga maten. Rätt tillbehör gör det enkelt att grilla indirekt men även direkt för att få den goda grillsmaken. Det går att göra allt från saftiga köttbitar till smakrika brödlimpor.

En Kamado grill kan dessutom användas året runt, även i det kalla skandinaviska klimatet.

TUSENTALS ÅR AV TRADITION

Kamadogrillning har utövats i tusentals år. Förlagan kommer från Japan och ordet ”kamado” har på japanska samma betydelse som ugn. Det var från början ett sätt att tillaga sin mat med hjälp av en stenbebyggelse och en eldstad. Arkeologer har hittat lerkastruller och spisar använda för matlagning i alla delar av världen. En av de äldsta – mer än 3000 år gammal – lerkrukorna har påträffats i Kina. Vissa hade, precis som en Kamado idag, spjäll och dörrar för bättre värmereglering.

Lerspisar har använts på många olika sätt över hela världen, i Japan användes kamadogrillar vid högtidsceremonier för att ånga ris. Som bränsle användes kol och torra kvistar eller halm och trä. Dessa runda lerkrukor är den moderna kamadogrillens föregångare. En flyttbar kamado kallas i Japan för ”mushikamado” och upptäcktes av amerikanerna efter andra världskriget. Efter kriget tog dom med ”mushikamados” hem och numera används dom flitigt i USA och resten av världen som en kamado- eller utomhusgrill.

TEKNOLOGI

Moderna kamadogrillar görs numera av en mängd olika material som värmebeständig keramik och andra eldfasta material, traditionell terrakotta, och en blandning av Portlandcement och krossad lavasten. Kamadons ytbehandling kan också variera från högblank keramisk glasyr, färg, eller keramiska plattor.

Modern keramik och brandsäkra material skyddar grillen från sprickbildning som tidigare kunde vara vanligt. Förutom det yttre skalet i keramik finns det också en keramisk eller rostfri behållare för träkol inuti enheten. Det finns en öppning i den undre delen av kamadon för tilluft, och en reglerbar frånluftsventil i toppen av locket. Temperaturen regleras genom att justera dessa två ventiler. Som tillagningsytor för maten används ett eller flera galler upphängda över elden.

UPPVÄRMNING

Vanligtvis värms en kamadogrill av grillkol (även om det gjorts försök med gaseldade eller elektriska kamado-liknande modeller). Ett av syftena med att använda en keramisk konstruktion är att det inte ska finnas några ämnen som förorenar smaken i den tillagade maten, enligt samma resonemang är träkol det självklara valet för modern Kamado matlagning.

Träkol lämnar inte mycket aska och till skillnad från kolbriketter så innehåller de inte några tillsatser som kan förändra eller snedvrida smaken på maten. Träkol framställs på ett miljömässigt hållbart sätt genom användning av rotskott. Viktigast av allt är att mat som tillagats över kol får en naturlig god arom och smak.

ANVÄNDNING

En kamado är otroligt mångsidig. De kan användas till grillning, stekning och rökning, för pizzabakning och för att grädda bröd och mycket mer. Det är på grund av de värmebevarande egenskaperna hos keramiken som man kan få temperaturer som når upp till 400 ° C. Med en kamadogrill kan man exakt justera luftflödet och temperaturen, mycket likt en vedeldad ugn och man kan baka och steka mat på samma sätt som i en vanlig köksugn.

Kött blir supermört och väldigt saftigt på grund av att vätskan stannar kvar i köttet när det värms upp sakta och stabilt och råvaror som grönsaker absorberar den härliga grillsmaken.