Varför en Kamado grill?

Typiskt för en kamadogrill är att de är tillverkade i ett keramiskt material, vilket ger grillen en optimal isolering och effektivitet. Förmågan att kunna hålla både mycket höga och mycket låga temperaturer gör dessa grillar perfekta att grilla och röka i.

Fördelarna med en keramisk grill är att man får ett saftigare kött. Den isolerande keramiken gör att man inte behöver ha ett högt luftflöde genom grillen. Keramikgrillar får råvarorna att behålla sin naturliga fuktighet vilket höjer smakupplevelsen. Den andra stora fördelen är att det går att hålla en låg (från ca 100 grader) och stabil temperatur länge eftersom den har en stor massa.

En grill från Kamado SUMO är i princip självrengörande. Högsta kvalité i keramikbränning och övriga detaljer gör att de passar extra bra till det skandinaviska klimatet. Tack vare den gedigna keramikkonstruktionen isoleras värmen vilket gör att man med en liten mängd kol kan grilla länge. Dessutom är det enklare att få ett bättre resultat på det man grillar tack vare kamadogrillarnas jämna värmefördelning.

Kamadogrillning har utövats i tusentals år. Förlagan kommer från Japan och ordet kamado har på japanska samma betydelse som ugn. Det var från början ett sätt att tillaga sin mat med hjälp av en stenbebyggelse och en eldstad.

Denna typ av grill kan användas till många olika sätt att tillaga maten. Rätt tillbehör gör det enkelt att grilla indirekt men även direkt för att få den goda grillsmaken. Om du vill göra pulled pork eller baka bröd (som kräver jämn värme) är kamadogrillen ett bra val eftersom temperaturen enkelt kan regleras via lufttillförseln. Det går att göra allt från saftiga köttbitar till smakrika brödlimpor.

En Kamado grill kan dessutom användas året runt, även i det kalla skandinaviska klimatet.