ASIAN FUSION BBQ
Med kock & grillmästare Albin WessmanASIAN FUSION BBQ
Med kock & grillmästare Albin WessmanVINTERGRILLA MED ASIATISKA SMAKER
Mat smakar bäst när den tillagas på en grill. Oavsett om det är sommar eller vinter. Så omfamna vintermånaderna och se dem som ett ypperligt tillfälle att värma upp de kyliga dagarna genom att grilla några goda recept i friska luften.
Du kan njuta av din grill från Kamado Sumo 365 dagar om året och en varm, solig eftermiddag bör inte vara den enda gången du lagar mat utomhus. Blåsiga, snöiga eller regniga dagar har alla sin charm och utmaningar för den hängivna grillmästaren som trotsar vädret. Tack vare den isolerande keramiken är utetemperaturen irrelevant för en Kamado Sumo, vilket gör att inget hindrar dig från att grilla på vintern.
Vår kock och grillmästare Albin Wessman älskar att grilla och laga mat över öppen eld med hans motto att fantastisk mat inte behöver vara komplicerad, bara orimligt god!
Vi har hälsat på hemma hos Albin när han tänder upp tre olika grillar och kör Asian Fusion BBQ på en Sumo Midi, Mini och även på vår Hibachi. Följ med på en matresa där vintriga Sverige möter Asiens smaker och vi hoppas kunna tända gnistan för lite nya idéer att testa när du grillar under vinter solen.
ASIAN STYLE FLÄSKKARRÉ
GRILLA LOW & SLOW ASIATISKA TACOS
Det finns så många goda smaker i det asiatiska köket som passar perfekt vid grillen. Albin visar en av sina favoriter med karré, med asiatiska garnityr i tunna chinese pancakes som en elegant lyxig taco med asiatisk touch.
DU BEHÖVER
-
En fläskkarré
- Plommonsås
-
Vitlök
-
Ingefära
-
Röd chili
Till garneringen: -
Chinese pancakes
-
Kimchi
-
Picklad gurka
-
Sojamajonäs
-
Koriander
-
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
• Hitta en fin fläskkarré och trimma den. Börja med att grilla den på direkt värme för att få en härlig yta.
• Blanda till din glaze med plommonsås, och mixa eller mortla vitlök, ingefära och röd chili och täck hela karrén.
• Dra ner temperaturen i grillen och ställ om till indirekt grillning runt 120 gr och låt den ligga i ca 3 timmar.
• Till monteringen – Skär upp köttet i mindre bitar. Värm dubbla chinese pancakes till varje servering, garnera med kimchi, picklad gurka, sojamajonäs och koriander.
• Servera tillsammans med din grillade spetskål.
GRILLAD SPETSKÅL
GRÖNSAKER MED SMAK AV ELD
Spetskål passar väldigt bra att grilla då det har en fantastisk karaktär där smakerna från grillen verkligen kommer till sin rätt. Det finns inget bättre än gröna grönsaker som får smaka eld och rök, med saltet och oljan.
DU BEHÖVER
-
Spetskål
-
Olivolja
-
Salt
Till garneringen: -
Sesamdressing
-
Hackade jordnötter
-
Vårlök
-
Sesamfrön
-
Koriander
-
Peppar
GÖR SÅ HÄR
• Dela spetskålen i två delar. Häll på rikligt med olivolja så att den tar sig in i alla skårorna. Strö över med flingsalt.
• Tänd upp grillen i hög temperatur för direkt grillning. Se till att spetskålen blir ordentligt grillade och det är helt ok om de yttre bladen blir förkolnade, det ger bara ännu mer karaktär.
• Ta bort de förkolnade bladen, skär bort roten och dela spetskålen i mindre bitar.
• Inför serveringen kan du garnera med goda toppings som hackade jordnötter, sesamfrön, koriander, vårlök och dressing och du har ett fantastisk tillbehör som passar till det mesta från grillen.
YAKITON PÅ HIBACHI
MAGISKT GODA JAPANSKA GRILLSPETT
Yakiton är grillad fläsksida på spett som en underbar förrätt eller snack från grillen. Dessa tillagas på den härliga bordsgrillen direkt nära glöden med en smakrik asiatisk yakitori sås. När man grillar på hibachin måste man hela tiden vara med och vända och pensla hela tiden och bara ha det riktigt härligt.
DU BEHÖVER
-
Fläsksida
-
Yakotori sås
Till garneringen: -
Rostat bovete
-
Sesamfrön
-
Torkad chili
GÖR SÅ HÄR
• Förbered fläsksidan genom att rulla upp dem och sätta på spett. Du kan antingen använda dig av träspett som du lagt i vattenbad ett tag eller metallspett.
• Se till att du ha riktigt bra värme i hibachin.
• Pensla med yakitori-såsen och lägg på grillen.
• Håll koll på dina spett och vänd och pensla hela tiden tills de är klara och här en härlig crisp.
• Garnera med rostat bovete, semamfrön och lite torkad röd chili. Servera som ett grillsnack eller en lyxig asiatisk förrätt.
NYHETSBREV